2015. június 21., vasárnap

Felhívás

XII. Nyári Egyetem és Körfeszt a közösségi részvételért

Mindannyian ismerünk hétköznapi hősöket, akik nap, mint nap tesznek a közjóért nagyvárosi lakótelepeken,  belvárosi  szubkultúrákban  vagy  kis  falvakban, roma-telepeken.  Mi  az,  ami birtokukban van, mi, vagy ki adja nekik munkájukhoz a tudást, az erőt?

Tudjuk, hogy az ember közösségi lény. De hol vannak azok a közösségek, melyek bátorítják, segítik az egyént, közös célokat és eszközöket képesek keresni és találni közös jól‐létünk és a részvétel fejlesztése érdekében?

Tudjuk, hogy társadalmi és természeti környezetünk a jelenlegi formában nem fenntartható mélyreható  változások,  változtatások  nélkül.  Tudjuk  azt  is,  hogy  sok kicsi  sokra  megy  –  mindannyian  egyéni  felelősséget  hordozunk  ezekben  a kölcsönösségen  alapuló  függési rendszerekben. De képesek vagyunk‐e változni, változtatni, ha erre van szükség?

XII.  Nyári  Egyetemünkön,  mely  ezúttal  a  Közösségi  Önsegítő  Rendszerek Fesztiválja (KÖRFESZT) is  egyben,  többek  között  ezeket  a  témákat  járjuk  körbe előadások,  szakmai műhelyek,  közös  cselekvések  segítségével,  illetve  a  mindennapi életben  hasznosítható gyakorlati  megoldások  bemutatásával.  S,  hogy  mindez  oldott légkörben  történhessen, felvonultatjuk  a  fenntartható  szórakozás,  sportolás  és közösségi  együttlét  számos lehetőségét.

A rendezvényről praktikusan:

ideje:  2015. július 30 – augusztus 2. (déltől‐délig)

helyszíne:  Civil Kollégium terei és kertje (Kunbábony) 

főszervezői:  Közösségfejlesztők Egyesülete, Profilantrop Egyesület, Védegylet

társszervezői: Civil Kollégium Alapítvány, SZÖVETSÉG  a közösségi részvétel fejlesztéséért

támogatója:   Norvég Civil Alap

További információkat talál: a Nyári Egyetem Blogján, illetve a Facebookon

Jelentkezni a regisztrációs adatlap kitöltésével lehet. Az adatlap elérhető a Nyári Egyetem Blogján és Kisközösségek Átalakulásban oldalán, valamint a Facebookon.

Szeretettel várunk mindenkit, aki szerint változtatni kell, aki maga is kész ezen 
elgondolkodni és válaszaiban nyitott a közösségi megoldások keresésére!


adatbazis-kozossegek.jpg